Kone: HP Elitebook 8460P

Prosessori: Intel Core i5-2540m 3,3 Ghz

Näytönohjain: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile

RAM(keskusmuisti): 4Gb

Käyttöjärjestelmä: Xubuntu 16.04 Xenial Xerus 64 bittinen

Moduulin tarkoituksena on helpottaa omien YouTube, Vimeo videoiden aloittamista, koska on aikaa vievää aloittaa ensin etsimään ohjelmat. Kun olin päättänyt lopputyön aiheen, aloitin selvittämään mitkä nauhoitus ja videoeditointiohjelmat ovat Xubuntu 16.04 64 bittiselle jakelulle tällä hetkellä parhaimmat.

Kokeilin monia eri ohjelmia työskentelyn aikana ja osa ei toiminut oikein tai olivat hieman hankalia tavalliselle kotikäyttäjälle. Yksi esimerkki on Recordmydesktop nauhoitusohjelma, jonka piti asentaa graafinen käyttöliittymä, mutta tulikin vain komentorivillä toimiva ohjelma.

Nämä ohjelmat valitsin moduuliin:

Videoeditointi

 

Nauhoitusohjelmat

OpenShot editointiohjelma sopii mainiosti normaaliin videoeditointiin ja on suosittu käyttäjien keskuudessa. guvcview on suosittu webkamera nauhoitusohjelma. Blender on 3D mallinnusohjelma, mutta sopii mainiosti käyttäjille, jotka haluavat tehdä korkeatasoista videoeditointia ja Kazam on simppeli ruudunkaappaus ohjelma, joka nauhoittaa videota sekä ääntä.

Ennen moduulin Tekoa asensin gitin komennolla sudo apt-get install git.  Tämän jälkeen kirjauduin Githubiin ja loin repositoryn ja kloonasin sen komennolla git clone https://github.com/LM42/video-editor-module.git.

Kloonauksen jälkeen menin puppetin modules kansioon komennolla cd/etc/puppet/modules. Tämän jälkeen loin kansion sudo mkdir video.  Kansion luonnin jälkeen menin kansion sisään komenolla cd video ja loin vielä manifests kansion komennolla sudo mkdir manifests. Manifests kansion luonnin jälkeen menin kansion sisään ja loin moduulin komennolla sudoedit init. pp.  Moduulin testasin sudo puppet apply -e ’class{video:} ’ komennolla.  Kun moduulin asennus onnistui, viimeiseksi kopioin moduulin repository kansioon komennolla sudo cp -R /etc/puppet/modules/video/manifests /home/lauri/video-editor-module. Kopioinnin jälkeen tein nämä perinteiset git add . , git commit, git pull ja git push komennot.

 

 

 

 

Lähteet

https://launchpad.net/kazam

http://www.openshot.org/

http://guvcview.sourceforge.net/

https://www.puppetcookbook.com/posts/install-multiple-packages.html

https://www.tecmint.com/best-linux-screen-recorders-for-desktop-screen-recording/

 

Advertisements